Naast het reguliere aanbod is Sportgeneeskunde Rotterdam betrokken bij diverse initiatieven. U kunt met ons contact opnemen als u graag in samenwerking een specifiek programma wilt ontwikkelen.

Complete zorg bij sportletsel i.s.m. het Maasstad Ziekenhuis

Deze samenwerking biedt sporters met acuut dan wel chronisch letsel complete zorg voor sportletsels: van onderzoek en diagnose tot behandeling en nazorg U kunt snel, vaak binnen één week, terecht bij het Maasstad Ziekenhuis of het Sportgeneeskunde Rotterdam. Dokter van der Vlies, traumachirurg Maasstad Ziekenhuis en onze sportartsen, werken in dit zorgtraject nauw met elkaar samen. Daarnaast kunnen zij altijd andere specialisten betrekken, zoals de orthopedisch chirurgen en revalidatieartsen van het Maasstad Ziekenhuis en de bewegingswetenschapper van sportgeneeskunde Rotterdam.
Door deze samenwerking tussen de diverse specialisten bieden we u het best passende behandelplan.

Handige links:
http://www.maasstadziekenhuis.nl/aandoeningen-ziektebeelden/aandoeningen/sportletsel/
http://www.maasstadziekenhuis.nl/specialismen-afdelingen/chirurgie/traumachirurgie/usp-blocks/acuut-sportletsel/

Sportmedische keuringen en begeleiding voor Stichting Tegenkracht: voor sport, tegen kanker

Tegenkracht gaat uit van uw sportwens. Het sportadvies hangt af van wat u wil en kan. Na het intakegesprek volgt een uitgebreide sportmedische keuring bij een aangesloten sportarts. Het sportmedisch advies, uw persoonlijke wensen en doelstellingen bepalen het begeleidingstraject. De sportbegeleiding op maat van Tegenkracht werkt waar mogelijk volgens de richtlijn ‘oncologische revalidatie’. Uit ervaring met meer dan duizend Tegenkracht-deelnemers blijkt dat u sneller herstelt. Ook de re-integratie gaat beter. U voelt zich sterker.

Handige links:
https://www.tegenkracht.nl/sportbegeleiding-op-maat/

NTFU

Inspanningstesten, trainingsadvies en dynamische fietspositiemetingen in samenwerking met de NTFU. Sportgeneeskunde Rotterdam biedt ook een dynamische fietspositiemeting aan.

Handige links:
https://www.ntfu.nl/NTFUvoorjou/Onderhoudjelijf.aspx